Monday 9 March 2015

Sirkuksen Lumo – Finnish Circus Award


Sirkuksen tiedotuskeskus on myöntänyt vuosittain jaettavan Sirkuksen Lumo -palkinnon Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkukselle. Vuoden 2014 palkinto luovutettiin teatteri-, tanssi- ja sirkusalojen yhteisessä palkintojenjakotilaisuudessa Koko teatterissa Helsingissä 8.3.2015.

Palkintoraadin mukaan Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkusesitykset ovat kehittäneet jo 21 vuoden ajan suomalaista sirkustaidetta ja tuoneet uutta sirkusta suuren yleisön tietoisuuteen pitkäjänteisesti. Talvisirkuksillaan Hurjaruuth on tehnyt uutta sirkusta tutuksi jo kolmannelle katsojasukupolvelle. Vuosittain vaihtuvat esitykset ovat vakiinnuttaneet asemansa osana pääkaupunkiseudun joulun ajan perinteitä. Vuoden 2014 Talvisirkus Uni saavutti yli 30 000 katsojaa. Talvisirkukset ovat tarjonneet uran ensimmäisen esiintymismahdollisuuden lukuisille nykyisille uuden sirkuksen pioneereille Suomessa. Talvisirkusten esiintyjinä ovat vierailleet myös monet kiinnostavat kansainväliset taiteilijat.



Sirkuksen tiedotuskeskuksen jakama Sirkuksen Lumo -palkinto myönnetään tunnustukseksi suomalaisen sirkustaiteen hyväksi tehdystä työstä. Se voidaan myöntää henkilölle, ryhmälle, kantaesitykselle, tapahtumalle tai muulle teolle tai toiminnalle, joka on edesauttanut sirkustaiteen  kehittämistä ja hyvinvointia. Ensimmäinen Sirkuksen Lumo -palkinto jaettiin vuonna 2009.



Onneksi olkoon!




.

No comments: