Thursday 2 January 2014

Sirkus Finnstar 1990


Tässä on pari sanomalehti-ilmoitusta Kotokulma-lehdessä 16.8.1990. Molemmat sirkusilmoitukset ovat melkein kiinni toisissaan. Tämä on näyttö siitä kuinka rajua sirkusten välinen kilpailu tuolloin oli. Heti kun tiedettiin mihin kilpailija menee seuraavaksi, sen edelle pyrittiin samalle paikkakunnalle. Kilpailijan julisteita revittiin tai laitettiin oma päälle, tienvarsitauluja varastettiin jne. Meno meni joskus aika rajuksikin.

Kuvan ilmoituksissa Sirkus Finnstar ilmoittaa tulevansa Turenkiin 20.8. ja kymmenen päivää myöhemmin on Turenkiin tulossa myös Sirkus Finlandia. Niinpä Finlandia kertookin, että Hyvä, parempi, paras tulee viimeisenä! Finlandia päätti siis etuilusta huolimatta noudattaa sovittua kiertuelistaansa. Molemmissa ilmoituksissa muuten melkein samanlainen tähtikehys. Logon kirjaintyypitkin ovat samanlaiset molemmilla sirkuksilla.

Sirkus Finnstarissa esiintyivät 1990 mm. norjalainen alakuvan Thor Gujord eli "Jugurtti" ja hänen lukuisat eläimensä. Finnstarin talleista löytyi kilipukkeja, porsaita, koiria, hevonen, poni ja aasi. Ohjelmassa oli myös fakiiri, diabolo-jonglöörit Duo Emar, Miss Krystyna trapetsilla, Duo Kistal tasapainoili laseilla, Duo Kordium oli rullaluistinpari, Almico oli taikuri ja klovneina häärivät Alber & Augusti.


Kommentit:

Oi niitä aikoja :) 
Syssis små funderingar