Wednesday 8 January 2014

Klovni Oleg Popov


Oleg Konstantinovich Popov syntyi Moskovassa 1.7.1930. Hänen isänsä oli kelloseppä. Jo nuorena hän opetteli akrobatiaa, jongleerausta ja muita sirkustaitoja. Popov valmistui Neuvostoliiton Moskovan sirkuskoulusta 1949.  Uransa hän aloitti Moskovan sirkuksessa Tsvetnoy Boulevardilla. Kuusi vuotta myöhemmin hän oli ensimmäinen neuvostoliittolainen klovni, joka työskenteli länsimaissa.

Numeroissaan Popov on esiintynyt klovnina, nuorallakävelijänä, miimikkona ja jonglöörinä. Vuonna 1981 hän voitti Kultaisen Klovnin Monte-Carlon Kansainvälisillä Sirkusfestivaaleilla. Popovin klovnihahmo kuvasti alkuaan perinteistä venäläistä Ivanushkaa, joka pettää toisia ihmisiä ja tekee pilaa heistä. Myöhemmällä iällä hänestä käytettiin nimitystä Sunshine Clown. Hänen kasvomaalauksensa on patentoitu, joten ei kannata matkia. Voi tulla kalliiksi.


Kommentit:

Oleg Popov esiintyy edelleen, Hän asuu nykyään Saksassa, jossa hänen tyttärensä on naimisissa. Hänen on vähän pakko esiintyä, sillä hänen neuvostoaikana menneet tienesetit ja ansiot muuttuivat arvottomiksi ja menivät kuin Kankkulan kaivoon Neuvostoliiton romahtaessa. Neuvostoaikana lännessä ansaitut palkkiot menivät valtiolle ja taiteilija sai vähän taskurahaa ollessaan ulkomailla, kotimaassa asia korvattiin erilaisilla etuuskupongeilla, jotka ovat arvottomia nykyään.
Klovnilla kova kohtalo.Kari Siiki 




1 comment:

Anonymous said...

Oleg Popov esiintyy edelleen, Hän asuu nykyään Saksassa, jossa hänen tyttärensä on naimisissa.
Hänen on vähän pakko esiintyä, sill' hänen neuvostoaikana menneet tienese
tit ja ansiot muuttuivae arvottomiksi ja menivät kuin Kankkulan kaivoonNeuvostoliiton romahtaessa. Neuvostoaikana lämmessä ansaitut palkkiot menivät valtiolle ja taiteilija sai vähän taskurahaa ollessaan ulkomailla, kotimaassa asia korvattiin erilaisilla etuuskupongeilla, jotka ovat arvottomia nykyään.
Klovhilla kova kohtalo.
Kari Siiki