Sunday 8 December 2013

Sirkus Bonn 1951


Vuonna 1951 Elisabeth Romanoffin ja Lasse Patrikaisen omistamalle Sirkus Felixille  hankittiin lisää rekvisiittaa ja se sai uuden nimen, Sirkus Bonn. Sirkusesityksen ohella oli pelitoimintaa kuten jousiammuntaa. Nimen vaihto oli osittain myyntikikka sillä esiintyjäkunta oli suhteellisen pysyvää. Näin saatiin samat ihmiset tulemaan uudelleen. Taiteilijakuntaa kuitenkin kasvatettiin. Hanurilla esityksiä säesti yhtenä kesänä myös Veikko Ahvenainen, joka on kirjoittanut asiasta muistelmissaan. Hän kertoo, että hän nukkui leijonahäkin päällä. Taiteilijakunnassa olivat myös Heidi ja Kosti, 2 Tornados ja Papin veljekset!

Kuvassa on teltan ympärillä markkinatunnelmaa. Oikealla oleva teltta on eläinteltta. Majoituspömpeli kummittelee teltan takana oikealla.

Lähde: Markku Aulanko

Kommentit:

Tässä tekstissä on esiintyjien kohdalla virheajoitus! Unkarilaiset Papin veljekset olivat Sirkus Felixin mukana vuonna 1950, eivät enää vuonna 1951. Papin ryhmä teki kolme numeroa, lentävän trapetsin nimellä Ribas Bross ja pellenumeron nimellä 3 Pepitas. Korjattu Kati Papin antamien tietojen perusteella 9.12.13/ MA 

1 comment:

Anonymous said...

Tässä tekstissä on esiintyjien kohdalla virheajoitus! Unkarilaiset Papin veljekset olivat Sirkus Felixin mukana vuonna 1950, eivät enää vuonna 1951.
Papin ryhmä teki kolme numeroa, lentävän trapetsin nimellä Ribas Bross ja pellenumeron nimellä 3 Pepitas. Korjattu Kati Papin antamien tietojen perusteella 9.12.13/ MA