Tuesday 26 November 2013

Sirkka Tikka


Yksi ahkerimmista suomalaisista sirkusvalokuvaajista 1970–80 -luvuilla lienee ollut Sirkka Tikka. Tietenkään hänestä itsestään ei löydy kunnon kuvia. Nämä kolme ovat ainoat mitä tähän mennessä löydettiin. Harmi, etten itse koskaan tavannut häntä.

Tuo ajan hampaan syömä yläkuva Sirkasta ja Riku-koirasta oli Salon Seudun Sanomissa 12.3.1989. Alhaalla hieman parempia kuvia.

Sirkka Tikka pyöri ennen Sirkus Finlandian aikaa melko paljon Lintsillä ja teki maalauksia Peacockin taiteilijoista. Hänen tyttärensä oli Linnanmäen sirkuskoulussa. Sirkka siunattiin Karjaalla ja muistotilaisuudessa oli esillä useitakin Sirkan maalauksia.

Tässä kuva Sirkus Finlandian kanttiini-vaunusta. Oikeassa reunassa Sirkka hörppii kahviaan pitkon siivu kädessään. 

Sirkka Tikka vasemmalla, sitten Solmu Mäkelä, Henrico eli Björn Gammals, vedenneitohallin pallotyttö Pirkko ja Joe Seitz, joka oli amerikkalainen nuorallakävelijä ja esiintyi Linnanmäen ulkonäyttämöllä useaan otteeseen. Kuva on otettu 30.8.1974 Kykvä-nimisessä salakapakassa, jota ylläpitivät Markku Aulanko ja Juha Kari. Siellä vierailleet kyllä tiesivät mistä sanoista piilopaikan nimi oli muodostettu.

Kommentit:

Hyvässä muistissa on :)
Syssis små funderingar


1 comment: