Thursday 26 September 2013

Romain Cabon



Lähdimme matkalle, oikein ulkomaille. Ihan Tukholmaan asti. Silja Serenad -laivalla oltiin mennen tullen. Sirkusohjelmaakin meille tarjottiin. Nämä Ruotsinlaivat ovat tarjonneet sirkustaiteilijoille aika usein työtilaisuuksia.

Tällä kertaa esiintyjänä oli ilma-akrobaatti Romain Cabon. Risteilymatkustajille jaetussa ohjelmalehtisessa ei kuitenkaan mainittu häneen nimeään, kerrottiin vain ilma-akrobaatista. Menomatkalla hän esitti liinanumeron ja paluumatkalla vuorossa oli trapetsi. Molemmat numerot olivat korkeatasoisia ja nautittavia. Yleisöä kertyi kaksikolmesataa. Kaveri osasi hommansa. Minua kuitenkin häiritsi liinanumeron aikana sen taustamusiikki. Melodia oli ihan OK, mutta kun sanoissa toistettiin melkein koko esityksen pituudelta Hallelujaa, niin se veti liikaa huomiota osakseen.

Romain Cabon on syntynyt 1980 Englannissa. Ensimmäisen kerran hän esiintyi 14-vuotiaana. Hän harrasti siihen aikaan jongleerausta. Myöhemmin hän ryhtyi ilma-akrobaatiksi. Hänet on palkittu lukuisilla kansainvälisillä areenoilla, mm. vuonna 2009 hän sai kaksi erikoispalkintoa Monte-Carlon Sirkusfestivaaleilla: The Louis Merlin Trophy ja The Monegasque Friends of the circus award.




2 comments:

Anonymous said...

Miksi Bonbon&Tiina eivät ole tänä vuonna Sirkus Finlandiassa?

Kari Nieminen said...

Sirkusohjelma on joka vuosi erilainen. Sirkustaiteilijat tekevät esiintymissopimuksensa vain yhdeksi kaudeksi kerrallaan. Toivotaan, että he tulevat jonakin vuonna taas uudestaan.