Monday 9 September 2013

Klara-J



Sirkus Finlandia järjestää tarvittaessa isoimmilla paikkakunnilla koululaisille, päiväkerholaisille ja vastaaville ryhmille yhteisiä lastennäytöksiä, mikäli kiinnostusta ilmenee. Tampereella saatiin kokoon melkein täysi teltta, eli noin 900 isompaa ja pienempää nuorta. Esitys kesti tunnin ja se oli koottu Sirkus Finlandian kaksituntisesta showsta. Pois lähtiessään lapset saivat muistoksi hihaansa sirkuksen heijastimen.

Ohjelmassa nähtiin yksi yllätysnumero, jota ei muuten Sirkus Finlandiassa nähdäkään: jalkajonglööri Klara-J. Hän on australialaisen nuorallakävelijä Ramonin vaimo, joka pitää taitojaan yllä, vaikka kaikki aika menee vielä esikoisen kanssa. Antipodisti Klara-J muovaa nimensä ilmeisesti tyttönimestään Klara Janečkova. Nykyään hän käyttää Ramonin sukunimeä Kathriner. Klaran esitys oli aivan loistava huolimatta parin vuoden esiintymistauosta. Tuon numeron saa myytyä koska vaan. Pari kuvaa tuossa ylhäällä. Avustajana toimi Ramon.

Tässä koululaisnäytöksessä tein myös toisen poikkeavan havainnon. Calle Jr:n numerossa Ignat Ignatov ohjasi Frosty-hevosta juoksutusremmillä. Aina aiemmin ohjaus on tapahtunut ilman remmiä. Juoksutusremmillä kuitenkin hevosen hallinta käy helpommin. Jatkossa mennään näin, koske se on Calle Jr:llekin helpompaa seistä tasaisesti liikkuvan hevosen selässä.



No comments: