Wednesday 25 September 2013

Cirque Draqula Turussa



Turussa on elokuun alkupuolelta saakka pyörinyt Cirque Dracula, näytökset 2.8.–29.9.2013.  Itsekantava peiliteltta seisoo Varvintorilla Aurajoen rannalla.  Kyseessä on muunneltu esitys Turun Kulttuuripääkaupunkivuotta varten rakennetusta esityksestä. Ohjelman voi nauttia joko kuivana tai sitten seisovan pöydän kera.

Esitys pyöri Draculan linnan ympärillä. Osa esiintyjistä oli samoja kuin pari vuotta sitten ja osa uusia.  Ohjelma lepäsi vahvasti Pauliina Räsäsen ja Slava Volkovin harteilla, jotka ovat sen myös suunnitelleet.  Kyseessä on kreivi Draqulaan sovitettu tarina. Värikkäässä ohjelmalehtisessä on hyviä kuvia ja esiintyjien roolinimet tarinassa. Jäin kaipaamaan sitä, mikä on kunkin esiintyjän sirkuslaji  ja ehkä kotimaa.  Jälkikäteen selattuna ei oikein selvinnyt, mitä temppuja kukin edusti.  Pauliinan ja Slavan lisäksi esiintyjien joukossa oli useampikin  Cirque du Soleilin kasvatti. Mieleen jäivät myös  suomalainen  nuorallakävelijä Kimmo Hietanen ja naispuolinen  miekannielijä Anna Lundberg.  Jonglööri oli myös erinomainen.

Kaiken kaikkiaan esitys oli tasokas ja jokainen oman alansa taitaja. Toivottavasti yleisömenestys on ollut yhtä hyvä kuin pari vuotta aikaisemmin.

Lähde: Markkku Aulanko

No comments: