Wednesday 28 August 2013

Julistaja



Tätä Mikko Sipiläistä saa nimittää julistajaksi. Ei hän kuitenkaan mikään evankelista ole vaikka jakaakin ilosanomaa. Hänen tehtävänsä on levittää Sirkus Finlandian julisteita. Yläkuva on julistusmatkalta Tampereelle.

Ihan oikea titteli on etumies. Tätä hommaa Sirkus Finlandiassa tekee kolmen hengen ryhmä, Mikon lisäksi Rumiana ja Anatoliy Grigoriev (alakuvassa). Etumiesten tehtävä on kiertää esityspaikkakuntia viikkoa-paria ennen sirkuksen tuloa ja asettaa paikoilleen tienvarsimainokset, julisteita myymälöihin ja muihin julkisiin paikkoihin sekä jakaa mahdollisimman moneen paikkaan sirkuksen esitteitä. Etumiehenä voisi pitää myös tiedottaja Jouni Aaltoa, joka myös kiertää etukäteen paikkakuntien lehdet ja muut mediat hoitaen niissä tapahtuvan mainonnan.

Mikko aloitti työt sirkusalalla vuonna 1976. Hän on kiertänyt monet sirkukset ja tehnyt lähes kaikkea. Esiintymiskokemustakin on klovnina ja eläinten kanssa. Rumiana ja Anatoliy kiersivät aikanaan sirkuksia arvostettuina ekvilibristeinä. He toimivat nykyään myös ohjaajina ja akrobatian opettajina.


No comments: