Wednesday 14 August 2013

Jean Eugène Robert-Houdin



Tämä ei ole se taikuri, joka ensimmäisenä tulee mieleen. Tämä on sen taikurin suuri esikuva. Tämä on se alkuperäinen. Jean Eugène Robert-Houdin (7.12.1805–13.6.1871) oli ranskalainen taikuri. Hän oli alunperin kelloseppä. Häntä pidetään yleisesti modernin esittävän taikuuden, illusionismin pioneerina. Tämä kuva on postikortista, joka on teetetty Professori Magicus'n julistekokoelmista. Alkuperäisjuliste on kooltaan 87 x 120 cm.

Unkarilaissyntyinen Harry Houdini 24.3.1874–31.10.1926) oli alkuaan Erik Weisz, myöhemmin Ehrich Weiss. Hän oli kaikkien aikojen kuuluisimpia taikureita ja kahlekuninkaita. Perhe muutti Wisconsiniin Yhdysvaltoihin, kun Ehrich oli nelivuotias. Hänen isänsä Mayer Samuel Weiss oli juutalainen rabbi. Ehrich ryhtyi 1891 ammattimaiseksi taikuriksi ja alkoi kutsua itseään Harry Houdiniksi kuuluisan ranskalaisen taikurin Jean Eugène Robert-Houdin'n mukaan. Hän muutti nimensä virallisesti 1913.

Kommentit:



Olen nähnyt Robert Houdinin tekemiä kelloja kerran Saksan matkallani. Kelloja oli peräti 5 kpl ja ne omistaa Volker Huber Offenbachissa. Luvalla sain kuvata niitä (kuva ylhäällä). Otin myös kuvia Robert Houdinin isän tekemistä kelloista samassa paikassa.
Björn Gammals

No comments: