Tuesday 23 July 2013

Sirkus on sirkus islanniksikin



Kaikkihan tietävät, että sana sirkus kirjoitetaan norjan kielellä aivan samoin kuin suomeksi, siis kahdella s-kirjaimella ja yhdellä k-kirjaimelle. Samoin se kirjoitetaan myös islannin kielellä.

Paikallisesta Suomen suurlähetystöstä Islannista tuli kirje, missä kerrottiin, että Reykjavikissa oli 4.–14.7.2013 kansainvälinen nykysirkusfestivaali. Osallistujia oli islantilaisten lisäksi ainakin Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Monet ryhmät sinänsä ovat monikansallisia.  Esitteen mukaan festivaali pidettiin paikassa, missä 60 vuotta sitten on ollut Reykjavikin huvipuisto.  Puistoon oli rakennettu sirkuskylä, missä esiintymistilat oli nimetty tulivuorten mukaan: Eyjafjallajökull, Hekla, Askja ja Katla.

Suomalaisista ryhmistä näytti mukana olleen ainakin Kallo Collective ja Sirkus Aikamoinen ja Ruotsista Cirkus Cirkör. Kallo Collektiiviin kuuluvat suomalaiset Jenni Kallo ja Sampo Kurppa ja Uudesta Seelannista Thomas Monckton. Sirkus Aikamoisen muodostavat Lahden sirkuskoulusta valmistuneet Heikki Tolin, Jouni Ruuth, Kaito Takayama, Oskar Rask ja Sade Kamppila.

Lähde: Markku Aulanko



No comments: