Saturday 20 July 2013

Sirkus Finlandia Junior 1991


Ei ollut kausi 1991 Sirkus Finlandialle niitä kaikkein parhaimpia. Tarkoitus oli aloittaa mahdollisimman niukalla budjetilla ja kaikesta säästäen. Toisin kävi.

Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin Sirkus Finlandia oli keväällä myynyt toisen erillisen ohjelmapaketin Ohjelmatoimisto Reijoselle, joka lähti seurueensa kanssa kiertueelle nimellä Robert’s Brothers’ Circus, josta kalustokin tuli Suomeen. Se esiintyi myös nimellä The Royal British Circus. Sirkuksen vetäjänä toimi Carl-Gustaf Jernströmin luottomies Texas eli Jan Eklund vaimonsa Terhin kanssa.

Eero Taivalsaaren Sirkuselämää-kirjan mukaan Hessu Reijosen suunnitelmat menivät jossain vaiheessa myttyyn ja koko artistikunta putosi Jernströmien syliin. Silloin varastosta kaivettiin Sirkus Finlandia Junior jälleen esiin. Ja ilmeisesti kausi saatiin sillä nimellä loppuun kunnialla.

Ohjelma kesti noin 40 minuuttia ja tällainen se oli kauden alussa:
Muki / pelle
Family Endresz / klovnit
Laci Junior / jonglööri
• ponishow, 4 ponia
Six Funny Boys / komedia-akrobaatit
• trapetsi
Eva / nuorallatanssija
• polkupyöräilyä ilmassa
Duo Serpentines / käärmeshow, 4 kobraa, Egypti
Bubu / 3-vuotias rumpalipoika

Tästä oli blogijuttu myös 27.11.2011. Yläkuvassa Texas ja Sirkus Finlandia Junior. Alakuvissa niitä brittiläisiä muunnoksia.



Kommentit:

Ferenc Szebeni lähetti alla olevan kuvan 1991 artistijoukosta.


Terhi Moilanen-Eklund muisteli tuota ryhmäkuvaa näin:
Olimme Finlandian kanssa Rovaniemellä ja Kalle kysyi meiltä jos lähdetään käynnistämään yksi Englannista tullut sirkus. Kalusto tuli Englannista. Käynnistyksestä tulikin sitten pitkäaikainen, tulimme vasta takaisin Finlandiaan loppukesästä. Kiersimme pieniä paikkakuntia, ensi-ilta oli Mäntsälässä. Sitten mentiin messuja, Oulussa, Kirkkonummella, Turussa ja Espoossa. Sekä teimme keikkoja Goldwell hiustenhoito-messuille ympäri Suomea. Sirkus oli vuokrattuna koko heinäkuun Hessu Reijoselle Helsingin vanhalla messukentällä nimellä Royal British Circus. Laci Endresz perheineen vastasivat heidän puoleltaan artisteista, jotka tulivat Unkarista ja myöskin Endresz Family esiintyi. Mukana oli myös muutaman hengen puolalainen orkka ja puolalaisia työmiehiä. Jernströmin Anna kuulutti. Kuvassa oikealta Laci, meidän Kristian, takana puolalainen Arek joka meni naimisiin sirkusartisti Anna Kososen kanssa ja muutti Kuopioon, takarivissa näkyy pitkämies Texas, eturivissä kolmas nainen on Kate Endrez ja hänen takana Anna.Täytyypi ihan taas kaivella arkistoja kun muisti pätkii.....



.

No comments: