Sunday 12 May 2013

Peacock Varietee Helsinki 1960



Tässä Peacockin ohjelmalehti 1960. Ohjelma vaihtui joka kuukausi. Tämä on heinäkuulta. Näytökset olivat arkisin kello 19 ja 21, sunnuntaisin myös kello 15. Aika myöhään tuo viimeinen näytös, jos ajatellaan perheyleisöä. No - ehkä ohjelmakin oli enemmän aikuisille suunnattua.

Mismoune / ja Toy-koira, joka soittaa pianoa (Ranska)
Los Flamencos / korot kopisevat, helmat heiluvat (Espanja)
Les Mensos / kaksintaistelu miekoin (Saksa)
Les Andréano / salamannopeita yllätyksiä (Ranska)
Freya Josse / kylmäverisyyttä trapetsilla (Saksa)
Los Flamencos / ja jälleen tulinen tervehdys Espanjasta (Espanja)
Alice & Rigo / itämainen kultapronssifantasia (Pakistan)
3 Bragazzi / huippuhauskaa italialaisittain (Italia)
Finaali / vieraillaanpa kuussa

Taustamusiikista vastasi tietysti Mario Weber ja 11 solistia. Numerot esitteli iki-ihana Lu Nova. Mutta missä ovat kotimaiset artistit? Tilanne työmarkkinoilla oli sellainen, että vain harvat ja valitut ylsivät taidoillaan kansainväliselle tasolle, jota Peacock ylläpiti. Kesäkuussa 1960 Peacockissa esiintyi Nokipojat (Matti Kaksonen ja Viljo Korpela) ja elokuussa 2 Akilles (Olli Lehtinen ja Bernt Lindfors).

Nokipojat (Matti Kaksonen ja Viljo Korpela) 

2 Akilles (Olli Lehtinen alamies ja ylämies Bernt Lindfors) 


2 comments:

Peter Lindfors said...

Kaikki yllä olevat Peacockin heinäkuun taiteilijat ovat nähtävänä Veikko Itkosen tuottamassa ja Jack Witikan ohjaamassa elokuvassa Iloinen Linnanmäki vuodelta 1960.Lisäksi ainakin kesäkuun ohjelmasta on elokuvaan otettu pari numeroa.Kyseessä on näytelmäelokuva mutta juoni on sen verran ohut että käytännössä on kyseessä lähes dokumentti.Elokuva on nykyisin saatavana myös DVD-versiona.

Peter Lindfors said...

Pieni lisäys yllä olevaan tekstiin:maanantaisin Peacockissa ei ollut näytöksiä.Koko Linnanmäki oli maanantaisin suljettu.

Kaikki yllä mainitut heinäkuun ohjelmanumerot ovat nähtävänä Veikko Itkosen tuottamassa ja Jack Witikan ohjaamassa elokuvassa Iloinen Linnanmäki vuodelta 1960.Elokuvan juoni on hyvin ohut ja kestävintä antia ovatkin dokumentaariset taltioinnit Peacockin esiityjistä vuoden 1960 heinäkuulta, jokunen numero kesäkuun ja elokuun ohjelmasta nähdään myös.
On erittäin harmillista että Peacockin tuon vuoden kotimaisia esiintyjiä ei elokuvassa näy.
Nykyisin elokuva on saatavana myös DVD-versiona.