Tuesday 30 April 2013

Sirkus Florentino Ylöjärvellä



Sirkus Florentino poikkesi toissapäivänä Ylöjärvellä. Ryhdin vetiseltä kentältä löytyi sen verran kovaa maata, että punavihreä teltta oli saatu pystyyn. Pääsylippujen hinnat olivat 21–18 e aikuisilta ja 19–16 e lapsilta. Aurinko paistoi ja teltta oli tupaten täysi. Ohjelma kesti tasan kaksi tuntia väliaikoineen. Jään, lumen ja kuravellin vuoksi karuselli ja pomppulinna pidettiin piilossa.


Ohjelma oli välillä jopa mukaansatempaavaa vanhemmallekin miehelle. Päälimmäiseksi mieleen jäi Miss Stilyana eli Stilyana Tomova Bulgariasta. Hän esitti loistavan numeron kireällä vaijerilla hyppien, tanssien ja esiintymisasuaan vaihdellen. Hänellä oli myös toinen numero jalkajonglöörinä. Ilmeisesti samaa perhettä oli Ivan Tomov, jolla oli hauskan eloisa koiranumero.


Toinen miellyttävä muistikuva jäi itävaltalaisesta dressööri Franz Gärtneristä, joka esitti ponit ja eksoottiset eläimet. Kamelinumerossa oli kaksi kamelia, tai jos oikein muistan koulun eläinoppia, niin tuo yksikyttyräinen ei ole kameli vaan dromedaari. No, samaa sukua kuitenkin. Väliajalla oli maneesissa poni- ja kameliratsastusta. Halukkaat saivat kuvauttaa itsensä myös aran kanssa.


Unkarilainen Duo Bogdanov oli maneesilla kolmella numerolla. Ensin oli ilma-akrobatiaa, sitten vauhdikas hula-vanne-esitys Miss Elena -nimellä ja kolmantena numero yksipyöräisellä nimellä Mr Konstantin.

Taikuripari Duo Special London tulee myös Unkarista. Leijuva pöytä oli ihan hyvä, mutta muut taikatemput niin pienimuotoisia, että niitä ei saisi tuoda isolle maneesille. Heidän toinen numeronsa oli nopea asujen vaihto ja kolmas numero oli ilma-akrobatiaa. Numerot olisivat olleet huomattavasti parempia, jos heidän liikkumiseensa saataisiin lisää sulavuutta.

Sirkus Florentinolla oli nyt historiansa ensimmäinen ohjelmalehti myynnissa kahdella eurolla. Lehti on kooltaa 225 x 160 mm ja siinä on 20 sivua. Lehdessä mainittu Mr Rustam ei esiintynyt ainakaan Ylöjärvellä. Hän liittyy sirkusseurueeseen vasta tänään Raumalla. Ohjelmanumeroiden järjestys oli myös ohjelmalehdestä poikkeava, niinkuin yleensä.


Lisää kuvia Sirkus Florentinosta täällä.

.

No comments: