Sunday 10 February 2013

Sirkus-kirpputori



Monte-Carlon Sirkusfestivaalien yhteydessä järjestetään joka vuosi sirkusaiheinen kirpputori, joka kerää alan keräilijöitä ja friikkejä ympäri maailman. Myynnissä on kaikkea mahdollista, pääpaino vanhoilla painotuotteilla. Tänä vuonna tori kerääntyi festivaalien etutelttaan sateen vuoksi.

Kirpputorilta löytyy joka vuosi myös hyväntuulinen vanha herra Antoine Striberni. Hän on syntyjään sveitsiläinen, entinen klovni ja nykyään innokas pienoismallien valmistaja, asiantuntijoiden mielestä tunnettu sellainen. Hänen kättensä jälkiä näkyy mm. Ranskassa Saint-Laurent-en-Grandvaux'n kaupungissa sijaitsevassa yksityisessä sirkusmuseossa Le Monde du Cirque. Suurin pienoismalli heidän museossaan on kooltaa 28 neliötä. Paikka sijaitsee Sveitsin rajan tuntumassa Lausannen ja Geneven lähellä.

Ja tottakai. Stribernin myyntivalikoimasta löytyy myös Sirkus Finlandian pienoismallit, uudella ja vanhalla teltalla (kuva ylhäällä), molempien koko 12 x 15 cm. Alakuvassa Björn Gammals tervehtimässä Antoine Stribern'ä ja hänen vaimoaan Geneviève'ä.


No comments: