Saturday 29 December 2012

Mr. Laurex



Pohjois-Karjalassa syntynyt Lauri tai Lasse Tiilikainen (10.06.1922–huhtikuu 2003) aloitti taikomisen jo 11-vuotiaana. Neljä vuotta myöhemmin hän meni oppilaaksi armeijan soittokuntaan Kuopioon. Niinpä jatkosodan aikana hän esiintyi armeijan viihdytysjoukkojen soittokunnassa. Taikurina hän oli alkanut esiintyä jo ennen talvisotaa. Sodan jälkeen Lauri sai kiinnityksen Suomen Tivoliin.

Tivolin jälkeen hän kävi poliisikoulun ja palveli Helsingissä ratsupoliisina 30 vuotta. Lauri esiintyi ahkerasti poliisin töiden ohella. Hän esiintyi useana kesänä mm. Linnanmäellä. Tiilikainen käytti esiintymisessä taiteilijanimeä Mr. Laurex. Myös kahlekuninkaana hän esiintyi. Lauri voitti Pohjoismaiden mestaruuden koomisessa sarjassa vuonna 1967 lankonsa Altti Honkasen kanssa nimellä 2 Origenelli.

Tiilikainen oli Suomen Taikuriklubin perustajajäsen ja perusti 70-luvun alussa yhdistyksen Taikaritarit. Vuodesta 2002 lähtien yhdistyksen nimi on ollut Suomen Taikurit ry. Lasse Tiilikainen julkaisi vuonna 1996 muistelmansa nimellä "Aidattu alue". Hänen tyttärensä Maarit Tillikainen on myös taikuri.



No comments: