Tuesday 24 July 2012

Jouni Aalto


Sirkus Finlandian tiedottaja on Jouni Aalto (s. 1958). Kuten autoradiosta näkyy, medioista mieluisin hänelle lienee radiokanava Aalto. Jounin koti ja perhe on ollut Hollannissa jo parikymmentä vuotta – siis ihan aito Hollannin-suomalainen. Kesät Suomessa, talvet Hollannissa. Tai voisi Jounia nimittää maailmankansalaiseksikin, niin paljon hän on Eurooppaa työkseen kiertänyt.

Ensimmäinen kosketus Sirkus Finlandiaan tapahtui Forssassa 1977, kun Jouni pääsi hommiin tallipojaksi. Parin viikon sisällä huomattiin nuorukaisen puhelahjat ja hänet pistettiin kuuluttajaksi. Monena on mies eläissään ollut, jopa rekkakuskina, mutta aina palannut sirkukseen. Ja sirkuksessahan joutuu tekemään kaikkea – jopa tulkkaamaan Ritari Ässän KITT-autoa.


Vuonna 1982 Jouni Aalto heittäytyi artistiuralle. Sirkus Finlandiassa esiintyi vauhdikas kasakkaryhmä The Kaiser Troupe, jolla oli ongelma. Jostain piti saada yksi kasakka. "Saatanhan minä kokeilla" sanoi Jouni. Alkoi tiivistempoinen ratsastusharjoittelu ja Jounista tuli kasakka. Mustelmat peitettiin ja pilleriä pistettiin poskeen. Mutta arvatkaa kuka oli toinen ryhmän kasakoista!! Etelä-Afrikkalainen Paul Wentzel eli Sirkus Finlandian nykyinen telttamestari Pee-Wee. Tuossa alakuvassa herrat hymyilevät tiukoissa trikoissaan, Jouni oikealla, Pee-Wee vasemmalla. Kasakkaryhmä kiersi Suomen jälkeen vielä pitkään Euroopassa.

No comments: