Saturday 19 May 2012

Henricon näyttely Tykkimäessä


Björn Gammalsin eli Henricon suomalaisia taikureita sekä Suomessa esiintyneitä ulkomaisia taikureita esittelevä näyttely avattiin 17.5.2012 Kouvolassa Tykkimäen Huvipuiston näyttelytiloissa. Se juhlistaa osaltaan Markku Purhon Kouvolan Taikapäivien elokuun alussa pidettävää 30-vuotisjuhlakongressia. Näyttely on avoinna koko kesän 1.9. asti.

Henricon omiin henkilökohtaisiin kokoelmiin kuuluvat kuvat ja julisteet useiden vuosikymmenien vaiheilta tuovat esiin nostalgisia taikureita antaen sopivasti tilaa myös viime vuosien tutuille taikuuden mestareille. Kokoelma tarjoaa maukkaasti myös laajan maailman huipputaikurien joukon, joka on Suomessa esiintynyt ohjelma-agentti, impressaari Tom Hertellin tuottamana, kaarti on käsittämättömän korkeatasoinen.

Kukin taikuri on esitelty tekstin kera kuvien yhteydessä ja lisäksi vitriineissä on paljon originaaleja vanhoja taikurivälineitä sekä tuoreempien menestyjien palkintoja, mitaleita ja pokaaleja. Gammalsin kokoama näyttely, 94 eri taikuria, on suuren ponnistuksen ja hatunnoston arvoinen teko ja ehdottamasti laajin taika-alan esillä oleva näyttelykokonaisuus kautta aikojen.


No comments: