Monday 9 April 2012

Finlandia liikkeellä



Aurinko paistoi ja kylmä tuuli puhalsi eilen Karjaalla. Sirkus Finlandian kiertue alkoi kuten melkein aina; lumen ja jään keskellä. Pääsiäissunnuntai sai ihmiset liikkeelle sankoin joukoin. Molemmat näytökset myytiin melkein loppuun.

Aplodeista päätellen yleisö oli tyytyväinen näkemäänsä. Vieressäni istunut nelikymppinen mies ainakin hyppi ja riemuitsi kuin pikkupoika, kun brasilialainen The Diorios esitti surmanajonumeronsa teräspallossa. Pallo oli kuin mehiläispesä, kun neljä ajajaa pyöri yhtäaikaa vimmatusti pienessä pallossa (alakuva).

Oikeastaan kaikki numerot olivat hyviä. Koskaan aikaisemmin ei Sirkus Finlandiassa ole ollut näin montaa kotimaista artistia samassa näytöksessä. Duo Kate & Pasi esittivät loistavan numeron jalkajongleerausta ja akrobatiaa. Huuliveikot The Buldig Brothers tekivät takuuvarmaa työtä. Harmi vain, että vieraskieliset eivät tajua jutun juonta. Klovni Valtteri antoi pari mieleenjäävää oppituntia pyörällä ajamisesta aika hurjallakin tavalla. Sebastian oli tällä kertaa vatsastapuhuja, jonka esitys upposi yleisöön täydellisesti. Taikuri Marko Karvon esitystä katsoin mykistyneenä. Hän on loistava, vaikka pyöreä maneesi aiheuttaa varmasti tiettyjä ongelmia. Calle Juniorin numeroa oli hiottu aika lailla viimevuotiseen nähden. Frosty-hevonen kulki nätisti ja nyt dressööri Ignat Ignatovilla ja Callella oli samanlaiset asut.

Ulkolaisista artisteista nostan hattua klovni Bonbonin monipuolisuudelle. Uusia numeroita näyttää olevan varastossa loputtomiin. Kehuni kohdistuvat tietenkin myös hänen suomalaiseen puolisoonsa Tiinaan. Venäläisen Vlad Olondarin kissanumero on sähäkkä ja iloinen. Romanialainen Troupe Stoian esitys venäläisellä aisalla on hurjan näköistä katseltavaa. Nuori ranskatar Laurie Vatan on trapetsilla kuin kotonaan, vaikka on vasta uransa alussa. Omasta mielestäni helmi pohjalla on kiinalaispari Oriental Swan. Heidän numeronsa on kaunis, rauhallinen eikä liian pitkä.

Tässä nyt on kehuja ehkä liikaakin, mutta käykää katsomassa itse.


No comments: