Saturday 21 April 2012

14. kuurojen taikurien festivaali

(Sori, tässä ollut video poistettu, koska se tiedostokokonsa takia hidastaa liikaa sivun avautumisaikaa.)

SocietyofWorldDeafMagicians_video1

The first International Deaf Magicians Festival...

Kansainvälinen 14. kuurojen taikurien festivaali järjestetään Helsingissä 22.–29.4.2012. Festivaalin järjestelystä vastaa Kuurojen Liiton kulttuurituotanto yhteistyössä kansainvälisen kuurojen taikurien seuran Society of World Deaf Magicians kanssa. Taikureille ja assistenteille on ohjelmaa sunnuntaista sunnuntaihin. Maailmanmestaruuskilpailut on maanantai-, tiistai- ja keskiviikkoiltana klo 18 alkaen Valkea Talon auditoriossa (Ilkantie 4, 00400 Helsinki) ja lauantaina Messukeskuksessa klo 18 alkaen. Käytettävät sarjat ovat stage magic, comedy magic, micro-magic, children’s magic, women in magic ja Merlin magic.

Tapahtuma järjestetään kahden vuoden välein. Ensimmäinen Festivaali pidettiin Leipzigissä, Itä-Saksassa 1986. Edellinen festari pidettiin Cattolicassa, Italiassa vuonna 2010.

Maailman kuuluisin kuuro taikuri lienee Okito eli Tobias "Theo" Leendert Bamberg (1875–1963). Hän oli syntyjään hollantilainen ja taiteilijanimensä hän oli muotoillut Tokio-sanasta. Hän oli sukunsa kuudes polvi taikurina.

Suomalaisista tunnetuin on Oskar Wetzell (1888–1928). Hänellä oli vaimo tulkkina esityksissä. Myös lapset toimivat avustajina. Hän oli tunnettu myös uimahyppääjänä. Wetzell piti kuurojen kirjapainoa. Hänen kuvansa löytyy Solmu Mäkelän Suuresta Taikakirjasta.



No comments: