Sunday 15 January 2012

Sylvia Lindström

Siinä Olympia-telttaa koskevassa jutussa taisi mennä sekaisin Sylvia Hautamäki (os. Hilden) ja Sylvia Lindström. Mutta kuka olikaan Sylvia Lindström? Tietääkö joku lisää tästä kuvan notkeusvoimistelijasta?

Ilmariset-ryhmän yhteydessä on mainittu myös Aune Hilden. Vuonna 2009 tamperelainen Maija-Liisa Kupi tunnisti hänet tuosta alakuvasta. Hänen kampauksensa ja rusettinsa on hyvin samannäköinen kuin Gammalsin lähettämässä kuvassa Ilmariset-ryhmässä olleesta Sylviasta. Varmaankin siis kyseessä ovat Hildenin sisarukset Sylvia ja Aune.

Ja kuka sitten on Maija-Liisa Kupi? Tuossa kolmantena kuvana on hänen mainoskorttinsa. Hautamäet olivat hänen vanhempansa. Olikohan se niin, että Hautamäet omistivat Sirkus Kastorin? Ja toimiko se jonkun kiertävän tivolin yhteydessä?



1 comment:

Anonymous said...

MyHeritagessa on "tieto", jonka mukaan muuan voimistelija Walfrid Lindström ja Elin Eufemia Lindström (o.s. Grönberg) olisivat saaneet tyttären Sylvia Lindström (myöh. Nordlund). Muistaja-museotietokannassa löytyy kuvia kaikista edellä mainituista (Sinikka Lehtisen kokoelma). Elin Eufemia Lindströmin mainitaan olleen sirkustaiteilija ja Sylvia-tyttären mm. notkeusvoimistelija ja tanssijatar. Mikäli kyseessä on sama perhe, olisi Elin Eufemia kotoisin Ahvenanmaan Hammarlandista, mistä hän myöhemmin muutti perheensä mukana Turkuun ja hänet kuulutettiin avioliittoon Walfridin kanssa v. 1912 Tammelassa.