Sunday 1 January 2012

Hyvää Uutta Vuotta


Maailman Sirkusliitto eli Fédération Mondiale Du Cirque julkaisee vuosittain seinäkalenterin. Se on 28-sivuinen, A4-kokoinen ja avattuna seinällä roikkuessaan A3-kokoinen. Kullekin päivälle on jätetty runsaasti kirjoitustilaa. Sunnuntaipäivät on merkitty punaisella ja kansallisia pyhäpäiviä ei ole huomioitu.

Seinäkalenterin kuvitusteemana on tänä vuonna "lapset ja sirkus". Loistavat valokuvat valittiin kilpailulla, johon osallistui valokuvaajia 26 maasta. Voittaneet valokuvat tulevat Saksasta, Italiasta, USA:sta, Ranskasta, Meksikosta, Sveitsistä ja Itävallasta.

Muutamien päivien kohdalle on merkitty sirkusmaailmassa sattuneita tärkeitä tapahtumia yhdellä lauseella. Niitä saisi olla enemmänkin, koska tilaa on. Kalenteriin on merkitty mm. milloin ensimmäinen norsu esiintyi Suomessa. Maininta löytyy myös Sirkus Finlandian ensi-illasta 21.4.1976. Samalle päivälle sattuu muuten tuleva Maailman Sirkuspäivä.

Samantapainen kalenteri löytyy myös Maailman Sirkusliiton nettisivuilta, mutta huomattavan riisuttuna ja epäkäytännöllisenä.

No comments: