Monday 26 December 2011

Taskuvaras


Monella meistä on karvaita kokemuksia taskuvarkaista, mutta on niistä hauskojakin muistoja. Esiintyvät taskuvarkaat kun ovat rehellisiä ja he vain lainaavat hetkeksi uhrinsa omaisuutta.

Vanhemmat ihmiset muistavat vielä tanskalaisen mestaritaskuvarkaan Jack Atkinsin, joka tunnettiin myöhemmin nimellä Gentleman Jack. Hänen oikea nimensä oli Tommy Iversen (1921–1984). Jack vei asiakkaalta kellot ja kravatit ja jopa silmälasit päästä tai henkselit. Sirkus Sariolassa 1951 hän kertoi oppineensa, että suomalaisen miehen henkselit ovat todella sitä varten, että ne kannattelevat housuja. Gentleman Jack esiintyi myöhemmin myös Sirkus Huhtalassa ja muuallakin Suomessa hyvin usein.

Nykyisistä taskuvarkaista mm. tanskalainen Kenny Quinn sai jo 17-vuotiaana oppinsa suoraan Jackilta. Kennyn oikea nimi on Kim Thygesen ja hän on syntynyt 1965 Norjassa, Oslossa. Avustajana toimii hänen vaimonsa Joan. He esiintyivät Sirkus Finlandiassa vuonna 2003. Oli nautinnollista katsella kun hän kaiken kansan nähden putsasi sisäministeri Rajamäen keskellä maneesia. Hän kävi myös usealla poliisilaitoksella esitelmöimässä taskuvarkaudesta viranomaisille.

No comments: