Monday 5 December 2011

Sirkusten tunnusvärit


Jokaisella sirkuksella on oma logo ja symboli, liikemerkki. Sirkuksilla on myös omat värinsä. Jokainen sirkus on omanvärinensä. Jo kaukaa tunnistaa mistä sirkuksesta on kyse pelkästään värien perusteella.

Sirkus Finlandian väreistä minulle tulee mieleen Lappi. Autoissa punainen yläosa, sininen alaosa ja keltainen, ohut tunturin kaari välissä. Lisänä valkoisia tähtiä. Nuo värit olivat jo ensimmäisessä fasaadissa 1976. Autot olivat alussa sini-valkoisia korostaen suomalaisuutta. Logo kirjoitettiin alkuvuosina punaisella.

Sirkus Caliballa on kaikki punaista ja kultaa. Sisällä teltassa on myös peilejä ja koristelamppuja. Näistä syntyy lämmin ja ylellinen mielikuva.

Sirkus Florentinon autot ovat punavoittoisia. Logossa käytetään sinistä tai punaista ja keltaista. Tumman vihreän käyttö näyttää lisääntyvän. Sirkustirehtööri Florentin Tzvetkov lupaili jo viime kesänä uutta telttaakin, jonka värit olisivat vihreä ja punainen.

Kyllä se vaan antaa yrityksestä miellyttävämmän, hyvin hoidetun ja menestyvän kuvan, jos sillä on yhtenäinen linja ulkoasussaan. Kuljetusvälineissä, teltassa, kassoissa ja kioskeissa se on helpointa toteuttaa. Vain artistien omat kuljetusvälineet poikkeavat linjasta.



No comments: