Sunday 13 November 2011

Telttamestari

 

Telttamestari Paul Wentzel (s. 23.11.1950) tuli Sirkus Finlandian palvelukseen vuoden 2008 lopulla. Hän on kotoisin Port Elizabethista Etelä-Afrikasta. Sirkuksen lisäksi yksi rakkaimmista asioista hänellä on golf.

Koko ikänsä PW on viettänyt sirkuksissa. Suomi on tuttu jo 80-luvulta, jolloin hän esiintyi Finlandiassa kasakkana. Lentävä trapetsi on myös tuttua toimintaa hänelle. Saksalaisessa Circus Kronessa hän oli satulamestarina vuosina 1989–1999. Sanovat, että Wentzelin käsissä syntyy nahasta mitä vaan.

Telttamestarin vastuulla on, että teltta nousee oikealla tavalla, oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan olipa sitten paahtava helle tai myrskyävä räntäkuuro. Käyttöohjekirja ei kulje pari tonnia painavan teltan mukana. Pystytystaito on telttamestarilta toiselle siirtyvää perinnettä. Teltta on pystyssä vajaassa kolmessa tunnissa ja illalla purkamisessa kuluu pari tuntia. Tätä tehdään melkein joka päivä toistasataa kertaa kesässä. Ei siinä ehtisi käyttöohjeita katsellakaan. Alakuvassa pystytetään etutelttaa kioskivaunuille.

www.sirkusfinlandia.fi
www.circus-krone.de

No comments: