Sunday 30 October 2011

Peacock



Tekisi mieli toistaa sitä samaa mantraa, jota vanhat ihmiset sukupolvesta toiseen aina käyttävät: Kyllä ennen oli paremmin! Sillä Linnanmäen Peacockissa ei ole enää sirkus- ja varieteetaiteilijoita niinkuin ennen.

Kuvan lehti-ilmoitus on Echo-lehdestä Helsingin olympiavuonna 1952. Minulle tuttuja nimiä esiintyjälistassa ovat ainakin kotimaiset 2 Akilles ja Solmu Mäkelä. Myös saksalainen kapellimestari Mario Weber tuli tutuksi Linnanmäen kävijöille peräti 14 vuoden aikana.

Linnanmäen huvipuisto avattiin 27.5.1950. Yksi avajaisten vetonauloista oli Cirkus-teltta. Seuraavana vuonna sitä kutsuttiin Peacockiksi. Vuonna 1956 siirryttiin teltasta upouuteen rakennukseen, joka nimettiin Peacock-teatteriksi. Rakennusta käytettiin vain kesäisin. Teatterissa vieraili monta maailmankuulua sirkus- ja varietetähteä. Ajan myötä Peacock koki monia muutoksia ja ohjelmapolitiikka muutti suuntaansa lähemmäs teatteria. Myös Linnanmäen ulkoilmanäyttämön ilmaiset esitykset lopetettiin. Vuodesta 2008 alkaen Peacock-teatteri on toiminut ympärivuotisena vierailuteatterina. Viimeksi teatteria on hallinnoinut Bulevardin Teatteriyhdistys ry.

Alakuvassa Peacock-teatterin sisäänkäynti joskus 1970-luvun lopulla.

www.peacockteatteri.fi

No comments: