Saturday 10 September 2011

Sirkusparaati



Viime tiistaina Sirkus Finlandia suoritti sirkusparaatin Tampereella. Sirkuksen taiteilijat hyppäsivät kaupunkijuna Wilin kyytiin ja lähtivät kiertelemään kaupungille. Silloin alkoi sade. Onneksi se oli ajoittaista ja melko vähäistä, mutta se riitti ajamaan ihmiset pois kaduilta. Välillä kyllä tuntui niinkuin aavejuna olisi puksuttanut läpi autiomaan. Harmi.

Juna pysähtyi hetkeksi Laukontorilla, Keskustorilla, Rautatieasemalla ja Tammelantorilla. Taiteilijat hyppäsivät ulos vaunuista ja jakoivat esitteitä. Saipa jokunen pikkuinen kulkija myös sirkuksen oman turvaliivin omakseen.

Ei se ihan sellainen paraati ollut kuin vanhoissa valokuvissa on joskus nähty. Joku rouva kysyi, että onko teillä polttarit menossa. Asiaa olisi auttanut, jos jossain junan kyljessä olisi ollut iso sirkuksen mainoslakana tai muutamia julisteita. Tjäreborg sai nyt ainakin näkyvää mainosta. Sirkustirehtööri kuitenkin melusi pysähdyspaikoilla megafoonillaan kertoen mistä on kyse.

Kaupunkijuna on hyvä idea, mutta sen pitäisi olla sirkusjuna eikä matkatoimistojuna.

Yläkuvassa Graziella tekee tuttavuutta komeitten miesten kanssa. Alhaalla Patrick Harrison kyseenalaistaa torille asetetut kyltit. Alimmaisessa kuvassa Tiina Myllykangas lahjoittaa turvaliivin pikkukulkijalle.

www.sirkusfinlandia.fi

No comments: